Učiteljsko društvo Niš  je jedna od najstarijih organizacija u Srbiji sa tradicijom dugom preko 134 godine. Ova organizacija okuplja preko 1100 učitelja iz 63 osnovne škole sa teritorije južne Srbije i Kosovskog Pomoravlja, sa preko 35.000 dece.

IMG_2305 IMG_2307

Učiteljsko društvo raspolaže velikim iskustvom i stručnjacima u oblasti edukacije dece, dok je Udruženje Kamenica znatno mlađe i fleksibilnije udruženje za iskustvom u izradi i realizaciji više projekata i brojnim nagradama.

IMG_2309 IMG_2310

Na sastancima naših upravnih odbora koji su realizovani krajem prošle i početkom ove godine, utvrđeno je da naše dve organizacije dele zajedničke vrednosti i programske ciljeve usmerene ka postizanju punih obrazovnih i socijalnih potencijala  ugrožene dece.  Tom prilikom je koncipirana saradnja na zajedničkom razvijanju  regionalnog dečijeg i omladinskog kampa na Kameničkom visu, sa edukativnim i sportsko- rekreativnim sadržajima koji su prilagođeni nastavnim planovima i programima škola (dualno obrazovanje).

IMG_2319 IMG_2320 IMG_2332 IMG_2344

  1. aprila, neposredno pre potpisivanja „Memoranduma o razumevanju i saradnji“, kompletna Skupština Učiteljskog društva posetila je naš Kamp . Članovi Skupštine su svojim očima mogli da se uvere u naše kapacitete i da od naših predstavnika i volontera čuju zanimljive detalje iz naših planova.

Pod utiskom posete, članovi Skupštine Učiteljskog društva bili su jednoglasni u donošenju odluke o početku saradnje i odobrili su potpisivanje strateškog Memoranduma.