IMG_1223IMG_1205

Udruženje Kamenica je osvojilo stipendiju Erste fondacije za učešće u programu „ERSTE Foundation NGO Academy 2015/2016”. Ovaj obrazovni program je specijalno dizajniran od strane tima ERSTE Fondacije kao podrška organizacijama iz Centralne i Jugoistočne Evrope nalik našoj.

IMG_1132 IMG_1124

Tim povodom dva naša predstavnika učestvovala su na radionicama  „Social Innovation, Entrepreneurship and Design Thinking for NGOs through the Authenticitys Challenge” koje je održala gdja Elena Rodriguez Blanco 22. i 23. oktobra u futurističkom okruženju WU kampusa (Vienna University of Economics and Business http://www.wu.ac.at/en/).

IMG_1131 IMG_1219

Same radionice predstavljale su uspešan miks teorije i praktičnih aktivnosti na kojima su učesnici realizovali terenske ankete i istraživanja u WU kampusu i neposrednoj okolini a potom se vraćali i koristili rezultate u daljoj edukaciji.

IMG_1057IMG_1059

Osim novih znanja, radionice i slobodno vreme poslužili su za sticanje novih prijateljstava i  umrežavanje sa sličnim organizacijama iz Češke, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hrvatske.

Radujemo se novim radionicama u Zagrebu krajem novembra, gde putuje jedan naš predstavnik, kao i brojnim sadržajima koje za nas priprema tim “ERSTE Foundation NGO Academy”  u narednoj godini.