Projekt “Praktična akademija” se bavi pilotiranjem novih modela visokoškolske stručne prakse u sektoru Malih i Srednjih Preduzeća i Preduzetnika /MSPP na teritoriji nerazvijenih opština Nišavskog okruga. Aktivna promocija projekta  započela je na 4 fakulteta Univerziteta u Nišu a uskoro će i na petom. Promocija je realizovana podelom letaka, lepljenjem plakata i razgovorima sa zainteresovanim studentima. Prijavljivanje studenata sa Mašinskog, Građevinskog, Ekonomskog i fakulteta Zaštite na radu počelo je i trajaće do kraja maja. Detaljniji info projekta pogledajte na Инфо пројекта ПРАКТИЧНА АКАДЕМИЈА .

Ukoliko ste student nekog od navedenih fakulteta, raspitajte se kod predmetnih profesora i/ili aplicirajte popunjavanjem upitnika koji se nalazi na linku https://www.surveymonkey.com/r/NQYGNC6 .

Požurite,  broj studenata je ograničen na 50.

Učešće u projektu donosi nova, lokalno primenjiva praktična znanja i reference sa lokalnom privredom,  dok je jedan deo prakse planiran da se realizuje u našem omladinskom kampu “Kamenički vis”, sa obezeđenim  besplatim smeštajem, ishranom i rekreacijom.  Najuspešnija rešenja po mišljenju profesora i privrede dobiće i buđžet za implementaciju, dok će svi mladi praktičari biti promovisani na završnoj konferenciji u Nišu.
U narednom periodu izveštavaćemo vas redovno o projektnim aktivnostima a uskoro će biti objavljen i spisak MSPP koji su zainteresovani za realizaciju prakse.
Projekt se realizuje u okviru šireg projekta „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“ koji realizuje „TIM za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije“ uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – SDC.

Želimo vam puno novih znanja !