Udruženje Kamenica u partnerstvu sa Prvom Poljoprivrednom Socijalnom Zadrugom, realizuje projekat „Umetnost ukusa – Art Of Flavors“ u okviru programa „Zasad za budućnost“ Delta Fondacije. Namera projekta je da formira operativnu i samoodrživu preradu voća i šumskih plodova i započne proizvodnju i plasman prerađevina na tržištu.

Biznis komponenta projekta, u celosti  je usmerena ka formiranju istoimenog brenda „Umetnost ukusa – Art Of Flavors“ – liniju slatkih proizvoda od lokalnog gajenog i samoniklog voća i pečuraka, upakovana u nesvakidašnju ambalažu – brendirane aluminijumske tube. U ovom trenutku proizvedene su prve količine džema i maremelade od jagoda i realizovano njihovo prvo sajamsko predstavljanje.

Ne manje važna je i socijalna misija projekta u u okviru koje je u narednom periodu predviđena start UP agro-biznis edukacija za 20 nezaposlenih mladih (više informacija o ovoj aktivnosti i mogućnostima za učestvovanje, biće objavljene uskoro na fb i web stranici Udruženja i partnera).

Iz ugla realizatora projekta, možemo reći da je „Zasad za budućnost“ u celosti programiran kako bi omogućio podsticajno okruženje za  razvoj različitih agro-biznis inicijativa u Srbiji. Pored finansijske i direktne mentorske podrške, dobili smo i mogućnost da po potrebi angažujemo dodatne eksperte iz Delta Agrara i drugih delova Delta Holdinga,  među kojima  su i kompanije koje su zainteresovane za plasman naših proizvoda. Umrežavanje  sa ostalim učesnicima  programa „Zasad za budućnost“, pružilo nam je vredne kontakte i omogućilo konkretnu saradnju sa mladim dobavljačima jagoda.