Sa prvim lepim vremenom stižu i prve lepe vesti! Posetili su nas mladi iz „Razvojne Inicijative Mladih“/RIM. Skoro polovinu ove neformalne grupe čine naši nekadašnji volonteri koji su nam pomagali u obnovi kampa a koji sada žele da pokrenu sopstveni tematski kamp. Ovi preduzimljivi mladi su bili na „izvoru informacija“ i prvi su saznali za naše planove da podržimo lokalne razvojne inicijative.  Njihova ideja o organizaciji umetničkog kampa koji će okupljati neafirmisane lokalne mlade stvaraoce, oduševila nas je tokom jeseni i dobila svu našu podršku.  Ovi talentovani mladi ljudi su potom krerali svoj prvi projekt pod nazivom „ARTiKULacija   – usmeravanje ka pravim vrednostima“  i osvojili simpatije žirija Trag fondacije, koja je nagradila njihovu ideju  u okviru programa „Aktivne zajednice“.

Zajedno smo obišli kamp i utvrdili tačan termin „ARTiKULacija“ kampa koji će biti realizovan u periodu od  23 do 30 juna 2017. godine.

Članovi RIM-a su realizovali sastanke sa Kancelarijom za mlade Grada Niša i Kancelarijom za mlade opštine Pantelej, od kojih su dobili bezrezervnu podršku u svim aspektima projekta a posebno za potrebe okupljanja i promocije 20 mladih i neafirmisanih lokalnih stvaralaca.

Obećanje koje smo dali pre dve godine tokom takmičenja za „Zelene ideje“ nisu zaboravljena. „ARTiKULacija“ je prvi tematski kamp čiju je realizaciju Udruženje Kamenica podržalo u okviru svoje socijalne misije u oblasti održivog lokalnog razvoja.

Želimo da nastavimo podršku formalnim i neformalnim grupama – pre svega mladih ali i onih koji se tako osećaju. Javite nam se ukoliko imate ideju za organizaciju tematskih kampova koji bi mogli da doprinesu daljem razvoju turizma, očuvanju materjalnog i nematerjalnog nasleđa naših zajednica, promociji zdravih stilova života  i ostanku i opstanku naših mladih.