U omladinskom kampu na Kameničkom visu, bilo je živo uprkos hladnoći. Proteklog vikenda realizovali smo intenzivnu obuku za 24 mladih menadžera i kooperanata naše „Prve poljoprivredne socijalno odgovorne zadruge“. U dva odvojena edukativna bloka, mladi su na početku prošli osnovnu biznis edukaciju i planiranje u oblastima promocije i plasmana proizvoda, da bi potom učili o marketingu i prodaji proizvoda  u dva segmenta: on line prodaju i direktnu prodaju trgovačkim lancima.

Mladi su aktivno učestvovali u svim segmentima  edukacije a posebno su bili zainteresovani za konkretne primere i on-line marketing sa kojim se svakodnevno susreću a za koji nisu znali kako zapravo funkcioniše.

Mladima nije smetalo prosečnih -4°C na planini. Naprotiv, zahvaljujući njihovom timskom radu, kamp sada krasi veliki Sneško Belić – još jedan dokaz da u njihovom zajedništvu leži veliki potencijal.

Naredne obuke u okviru GIZ YEP projekta „Prva poljoprivredna socijalno odgovorna zadruga“, planirane su odmah nakon praznika. Obuke su otvorene za mlade do 35 godina starosti, koji su pre svega zainteresovani za agro-biznis sektor, nova znanja i mogućnosti saradnje u okviru zadruge.

dav

mde