Udruženje Kamenica je simbolično otvorilio prvu „pitching“ sesiju na BgVForumu za start up inicijative koje se bave investicijama sa socijalnom komponentom.

Prema protokolu, u prvom delu izlaganja, tokom 8 minuta promovisali smo „Prvu socijalno odgovornu kooperativu“  koju razvijamo uz podršku Youth Employment Promotion/YEP projekta u okviru nemačko – srpske razvojne saradnje. Nakon toga je međunarodni žiri, sastavljen od eksperata u oblasti investicija i potencijalnih investitora iz Kanade, Poljske, Rumunije, Islanda i Srbije, tokom 5 minuta postavljao pitanja vezana za razvoj kooperative. Već tokom tih 5 minuta, univerzalni sistem vrednosti i socijalni ciljevi naše kooperative pobrali su simpatije i dobre komentare žirija.

Razgovor sa članovima žirija i publikom nastavljen je i nakon završetka formalnih sesija. Prema rečima prisutnih, poseban utisak ostavili su opis višestruko većeg prihoda koji se kroz kooperativu spušta ka mladim korisnicima, kao i završnica našeg izlaganja: „Mi ne možemo da vam ponudimo ekstra profit, ali možemo da vam obećamo stabilnost i snažan društveni uticaj“.

Upečatljivi komentari su stigli od predstavnice organizacije „NESsT“- da je kooperativu na sličnim principima moguće uspešno osnovati i u više zemalja EU ali i bilo gde u svetu. dok je međunarodno priznati ekspert iz organizacije „Springu“ iz Vankuvera, g. Keith Ippel izjavio da bi se za razvoj ovakve kooperative mogla prikupiti sredstva od investitora u Severnoj Americi. g. Ippel nas je u dodatku pozvao da budemo gosti predavači na njegovim radionicama u Impact HUBu.