Udruženje za lokalni razvoj Kamenica osvojilo je prvo mesto na regionalnom forumu Rockefeller Brothers Fund-a  “Filantropija za zelene ideje”, koji je održan u Nacionalnom parku Prokletije na Kosovu od 24. – 26.07.2015.godine.  Nezavisni međunarodni žiri (Nemačka, Japan, Jordan i Palestina) dodelio je prvo mesto našem projektu “Treehouse camp” koji ima za cilj revitalizaciju i uspostavljanje međunarodnog kampa  za mlade na Kameničkom visu  sa ponudom ekološki održivih kulturno-sportskih aktivnosti, promociju kulturno-istorijskog nasleđa naše lokalne zajednice i zapošljavanje. Prezentaciju projekta izvršio je predsednik UO Udruženja Mitić Dejan.  Drugo mesto osvojilo  je  udruženje “Dobra zemlja” iz Makedonije  a treće udruženje “ECO Logic” iz Crne Gore.

CAM01435
Regionalnom forumu prethodila su takmičenja na nacionalnom nivou koja su organizovali partneri Rockefeller Brothers Fund-a  –  Trag fondacija iz Srbije, Forum građanskih inicijativa sa Kosova, Fond za aktivno građanstvo iz Crne Gore, Abanija iz Albanije i Udruženje za socijalne inovacije “ ARNO “ iz Makedonije. Pored našeg Udruženja, na Forumu su učestvovale još dve ideje iz Srbije: “Eko kamp Vukasovci” Konjičkog kluba Aranđelovac koju je predstavljala Elena Santovac i “Dve stolice i majstorice” projekat reparacije i restauracije starog drvenog nameštaja Mile Rosić iz Beograda.
Tokom dva dana takmičenja 15 nacionalnih finalista predstavilo je raznovrsne ideje: proizvodnja biljnih sapuna, uzgoj i prerada lekovitog i aromatičnog bilja, proizvodnja biogasa, konstrukcija prototipa mašine za pravljenje peleta od drvenog otpada, ekonomsko osnaživanje žena žrtava porodičnog nasilja, organska proizvodnja jaja i sl.
– See more at: https://www.tragfondacija.org/pages/posts/filantropija-za-zelene-ideje-1822.php#sthash.TUKHpB8B.dpuf

20150725_151657 IMG_00001837 IMG_00001907 pobednici ziri