U organizaciji Trag fondacije, Rockefeller Brothers Fund-a  i  Erste banke  realizovan je treći nacionalni Forum za zelene ideje u Beogradu 30.06.2015. godine.  Na konkursu je učestvovalo 87 projekata iz cele zemlje a u uži krug za prezentaciju izabrano je 8 finalista među kojima i naš projekt „Treehouse camp“ koji je prezentovala Tatjana Jovanović. Finalisti su prezentovali  svoje inovativne poslovne ideje pred žirijem u sastavu: Dragan Srećković (CWS), Nemanja Božić  (KompanijaBožić i sinovi“), Olivera Popović (Udruženje poslovnih žena Srbije), Sonja Dakić (DajDaj pelene), Sreten Vranić (Erste Banka) i Vladimir Stojanović (Udruženje Optimist). Ove godine Forum je dobio formu celodnevnog događaja. Nakon prezentacija  usledila je panel diskusija na kojoj su usvojene važne preporuke vezane za planiranje,  izradu biznis planova, unutrašnju organizaciju, certifikaciju proizvoda i usluga, umrežavanje, razmenu iskustava   i brojne druge od značaja za preduzetnike i organizacije koje planiraju otpočinjanje ili unapređenje preduzetničkih delatnosti.  Nakon panela usledila je svečana dodela nagrada – prvu nagradu dobio je Konjiči klub „Aranđelovac“, drugu nagradu preduzetnica Sanja Andrejević iz Beograda i treću Udruženje za lokalni razvoj Kamenica. Sva tri nagrađena projekta dobiće po 5.000 usd i biće podržani putem konsultacija i mentorstva radi jačanja njihove konkurentnosti i održivosti.

IMG_1373 IMG_1364 IMG_1359 IMG_1355 IMG_1339 IMG_1337 IMG_1330 IMG_1292

Sve tri pobedničke ideje dobile su automatski i pravo da  učestvuju  na Regionalnom forumu Rockefeller Brothers Fund-a koji će biti održan u nacionalnom parku Prokletije na Kosovu, gde će se takmičiti za odatnu podršku u konkurenciji ostalih nacionalnih pobednika  sa Kosova, Crne Gore, Albanije i Makedonije.
Nacionalni Forum za zelene ideje pokrenula je Trag fondacija u partnerstvu sa Fondom braće Rokfeler i Erste Bankom. Program je pokrenut kako bi pojedinci, udruženja i mala preduzeća dobili ohrabrenje i sredstva da razvijaju inovativne preduzetničke projekte zasnovane na principima održivog razvoja. Ove ideje se tiču privrednog razvoja, koji se zasniva na racionalnom korišćenju lokalnih resursa, tradicionalnim procesima proizvodnje prilagođenim novom ambijentu, očuvanju zanata kao i na kontinuiranom ekološkom unapređenju.

IMG_1055 IMG_1022 CAM01400
See more at: https://www.tragfondacija.org/pages/posts/filantropija-za-zelene-ideje-1822.php