Inovativni projekat visokoškolske stručne prakse „Praktična akademija“, koji smo prošloj godini realizovali uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade RS i u partnerstvu sa 5 fakulteta Univerziteta u Nišu. Projekat je prepoznat  i podržan od strane Grada Niša i Kancelarije za Lokalni
Ekonomski Razvoj i Projekte.

Za razliku od prethodnog projekta koji je uspešno realizovao praksu u privredi nerazvijenih opština u okruženju Niša, nastavak projekta pod nazivom „Praktična akademija – Niš“ u svom fokusu ima nišku privredu. Projekat realizuje Udruženje Kamenica u partnerstvu sa Fakultetom zaštite na radu i Centrom za razvoj karijere studenata i naučnika Univerziteta u Nišu.

Danas nam je u Gradskoj kući svečano uručen ugovor od strane gradonačelnika g. Darka Bulatovića, u prisustvu predstavnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, gradskih većnika i ekonomskog saveta.

Svečanosti su pored naših predstavnika, prisustvovali i dekan Fakulteta zaštite na radu prof.dr. Momir Praščević, kao i prof.dr. Sveta Cvetanović. Praktična akademija je ostala u dobroj uspomeni studentima. Zbog toga ne čudi podatak da nam se već javilo 58 studenata od planiranih 30. U dogovoru sa partnerima, pokušaćemo da svim zainteresovanim studentima omogućimo praksu.