Projekat Razvojni akcelerator jug je u decembru bio veoma aktivan. Za vikend 07/08/09.12. i u petak 14.12. realizovana je trodnevna teorijska i jednodnevna praktična obuka 15 mladih.

Svi polaznici su uspešno završili obuku i uskoro ih očekuju sertifikati. Mladi su stekli nova znanja u oblasti prerade voća i povrća koje su odmah mogli da provere u proizvodnom pogonu Socijalne zadruge tokom praktične
obuke. Za mnoge je ovo bilo prvo i sjajno iskustvo. Obuka je obuhvatila i znanja u oblasti brendiranja, promocije i plasmana prerađevina od voća i povrća. Znanja u oblasti komunikacije brenda i prodaje su od izuzetnog značaja za uspešan izlazak na tržište.


U narednom periodu, očekuje ih upoznavanje sa daljim aktivnostima . Tri najuspešnje razvijena poslovna predloga, dobiće početkom naredne godine, materijalnu podršku u pojedičanom iznosu do 120.000,00 dinara . Ova sredstva će biti iskorišćena za izradu probnih serija sokova, džemova i namaza od voća i povrća iz lokalne sirovinske baze, te njihovo brendiranje i promociju.


Projekat „Razvojni Akcelerator Jug“  realizuje Udruženje za Lokalni Razvoj Kamenica, finansira Ministarstvo Omladine i Sporta RS.