Predsednik gradske opštine Pantelej gospodin Bratimir Vasiljević sa saradnicima, posetio je mlade fotografe u okviru ARTiKULacija kampa na Kameničkom visu.
Ovaj projekt je  koncipiran da od njega svi imaju koristi. Zahvaljujući stručnjacima sa Fakulteta Umetnosti u Nišu, mladi fotografi su uspeli da u kratkom roku obiđu i obrade neke od najlepših mesta u našoj opštini koja još uvek nisu poznata široj javnosti. Njihove fotografije i radovi pomoći će nam u promociji ovih potencijala i istovremeno podići nivo kulturnih dešavanja u gradu.  Na nama je da se zauzvrat potrudimo da ovi vredni mladi ljudi i njihova dela budu predstavljeni javnosti na najbolji način…„.

Ovo je samo deo razgovora koji je završen ugovaranjem prve izložbe fotografija pod nazivom „Skrivena blaga Panteleja“ koja će biti održana 09. avgusta na otvorenom platou u opštini Pantelej.
Tamara Kampe, koordinator neformalne grupe Razvojna Inicijativa Mladih/RIM koja realizuje ovaj projekt izjavila je između ostalog: „Hoće li posetioci izložbe znati odgovor na pitanje – Šta su to skrivena blaga Panteleja? Hoće li u razmišljanju zaći dublje – iza očiglednog i shvatiti da su mladi autori zapravo naše najveće blago?
Zahvalni smo Trag fondaciji iz Beograda koja nam je u okviru programa Aktivne zajednice pružila podršku i omogućila da našim posetiocima postavimo ova i brojna druga pitanja. Posebnu zahvalnost dugujemo našim lokalnim partnerima koji nam pružaju nesebičnu i iskrenu podršku – Udruženju Kamenica, Opštini Pantelej, Fakultetu Umetnosti, Agenciji Rincha, Medivestu i brojnim drugima „. 

Dok su oni slikali naše prirodno i kulturno-istorijsko nasleđe, mi smo slikali njih. Pogledajte kako izgleda prvi ARTiKULacija kamp. Međutim, ukoliko želite da saznate šta su ONI slikali – posetite našu prvu izložbu!
Projektni tim RIM