Udruženje za lokalni razvoj Kamenica dobilo je sredstva za sufinansiranje našeg prvog međunarodnog omladinskog volonterskog kampa na Kameničkom visu.  Konkurs su priredili Mladi  istraživači Srbije/VsS u okviru programa „Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta , kroz projekat “Nacionalni volonterski program mladih 2015 – volonterski kampovi”.

Cilj volonterskih kampova je da unesu pozitivne promene u lokalnu zajednicu i da, bez obzira na temu, budu primer rada od javnog interesa. Volonterski kamp je jedinstven oblik volonterskog rada u trajanju od deset dana do dve nedelje, na kom učestvuju volonteri iz Srbije i inostranstva. Predviđen je za sve ljude dobre volje uzrasta od 18 do 30 godina, bez obzira na njihovu stručnost ili obrazovanje. Smeštaj, hrana i izleti tokom kampa su obezbeđeni, dok volonteri sami plaćaju prevoz do kampa.

Naš volonterski kamp ima za cilj da doprinese revitalizaciji i promociji devastiranog kamp naselja na Kameničkom Visu u cilju razvoja naše lokalne zajednice i buđenja volonterske svesti na lokalnom nivou. Svi ste dobrodošli, uslove i način prijavljivanja možete pronaći na http://www.mis.org.rs/vss/pages/posts/pocelo-prijavljivanje-na-30-medunarodnih-volonterskih-kampova-u-srbiji-379.php