Zadruge koje posluju najmanje 2 godine  u opštinama  Bogatić, Bosilegrad, Babušnica, Irig, Lebane, Leskovac, Mali Iđoš, Novi Pazar, Srbobran i Varvarin,  mogu računati na poslovnu podršku, osvojiti sredstva u iznosu od 6.000 USD bez PDVa  i zajedničku promociju postojećih proizvoda .

Podrška je  obezbeđena u okviru „Programa podrške održivim  mikro i malim preduzećima u nerazvijenim sredinama“, koji u partnerstvu realizuju Smart Kolektiv iz Beograda, Proaktiv iz Niša i udruženje Putevi preduzetništva iz Novog Sada, u okviru projekta „Norveška za vas“ koji finansira Kraljevina Norveška  a sprovodi UNOPS.

Pozivamo sve komercijalne i socijalne zadruge koje posluju na teritoriji navedenih opština da se prijave na konkurs i iskoriste razvojnu priliku za opremanje i uključivanje većeg broja svojih kooperanata, unapređenje sirovinske baze i druge potrebe u skladu sa propozicijama  koje su dostupne na sledećem linku i stranici Smart Kolektiva.

Prijave se podnose on-line, pri čemu je rok za prijavljivanje 31.01.2021. do 23.59h.

Zahvaljujemo  se organizacijama uključenim u realizaciju projekta , što su prepoznali zadruge  kao faktore koji pozitivno doprinose održivom razvoju sopstvenih zajednica, posebno  za doprinos koji na ovaj način pružaju razvoju socijalnog zadrugarstva.