Tokom  dva dana 24/25. marta, u Niškoj Banji nedaleko od Niša, predstavljeni su upitnici koje je kreirao naš projektni  tim uz veliku podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.  Tokom prvog dana  upitnici  su prezentovani predstavnicima 8 opština, kao i delu zainteresovanih „razvojnih partnera„  iz civilnog i privatnog sektora.  Drugog dana su realizovane pratične vežbe na popunjavanju istih.  Praktična edukacija naših partnera iz svih opština Nišavskog upravnog Okruga biće nastavljena  realizacijom poseta neposredno pre pokretanja anketa kojim će biti obuhvaćene lokalne samouprave, javne ustanove i institucije  i privatni sektor.

IMG_2002 IMG_1984 IMG_1970

Ankete sličnog sadržaja su već krenule da se realizuju u prva tri od ukupno 13 fakulteta Univerziteta u NIšu.  Njihova zajednička svrha je da utvrde stepen ponude i potražnje za stručnom radnom praksom, što će kasnije doprineti razvijanju inovativnog modela za povećanje zapošljivosti studenata Univerzitata u Nišu,  na teritorijama  okolnih nerazvijenih opština (Svrljig, Gađžin Han, Doljevac, Merošina, Aleksinac i Ražanj).

IMG_2036 rol up 85 korekcija

IMG_2030

Projekt je inače sastavni deo „Podrške spovođenju Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u Republici Srbiji sa fokusom na politiku zapošljavanja i povećanja zapošljivosti mladih“.   finansirane sredstvima Švajcarske agencije za razvoj i saradnju SDC, koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom omladine i sporta i Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade republike Srbije.

IMG_2025 IMG_2024 IMG_2021

Ovde možete preuzeti upitnike u PDF formatu.

Upitnik za FAKULTETE
Preuzmite u PDF formatu

Upitnik za Opštine, JP i ustanove
Preuzmite u PDF formatu

Upitnik za privrednike
Preuzmite u PDF formatu

Upitnik za studente
Preuzmite u PDF formatu