Udruženje Kamenica u partnerstvu sa Zadružnim savezom južne Srbije i Zadružnim savezom Srbije,  realizacije projekat pod nazivom“Zadruge kao platforme za zapošljavanje mladih”.

U duhu preporuka Evropske komisije u pogledu primene zadruga kao alata za ravnomeran i održivi razvoj i kao platforme za zapošljavanje, projekat uključuje resurse zadružnog sektora kako bi unapredio zapošljivost mladih na selu.

Zalaganjem projektih partnera, formiran je Centar za obuku mladih na selu i mladih koji su zainteresovani za agrobiznis. Pored teorijskih i praktičnih obuka koje se odvijaju u lokalnim proizvođačkim zadrugama, mladima su na raspolaganju i informacije o raspoloživim radnim mestima u zadrugarstvu, mogućnostima za pokretanje zajedničke proizvodnje (kooperacije), umrežavanje sa zadrugama, kao i podrška za poslovno udruživanje i pokretanje zadruga od strane mladih.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, u okviru mreže #YouthHubWBT – Podrška zapošljavanju mladih iz osetljivih grupa“ koji ralizuju: Fondacija  #AnaiVladeDivac (Srbija),  #NGOPrima (Crna Gora), #YouthAlliance Kruševo (Makedonija), #PartnersAlbania – Centar za upravljanje promenama i razvojem (Albanija) i Fondacija zajednice volontera (Turska).