U srpskom društvu su još uvek prisutni stavovi po kojima određene institucije sistema imaju apsolutnu obavezu ili kompletnu odgovornost za obavljanje određenih delatnosti ili stanje u čitavim sektorima. Dobar deo građanstva ali i privrede ne shvata  da institucije dele probleme društva i da su neke od njih izloženije negativnim posledicama od ostalih. Modernom društvu je potrebna međusektorska saradnja i podrška kako bi opstalo i postiglo željene rezultate.
Školski sistem u Srbiji ima 3.455 osnovnih škola koje pohađa 535.199 dece  i izuzetno je ugrožen ekonomskom krizom.  Sve je više siromašnih škola kojima nedostaje oprema za rad. Posebno su ugrožene ruralne škole kojima nedostaju lopte, strunjače, čunjevi svih vrsta a sportski tereni su davno ostali bez koševa i golova…Postoje škole u kojima gimnastika nije rađena duže od decenije jer se nastavnici boje da deca ne dožive povrede na starim i isluženim strunjačama. Da nije lopti iz promotivnih akcija i relamnih kampanja, deca bi verovatno morala ih da donose od kuće…
Udruženje Kamenica je uz volontersku pomoć svojih mladih članova i u saradnji sa partnerima iz ruralnih osnovnih škola, pokrenulo kampanju „Pomozimo opremanju škola!“.
S tim u vezi izradili smo katki film „Energija sporta“ namenjen rastu svesti o problemu i neohodnosti njegovog neodložnog rešavanja. Film objašnjava važnost sporta za najmlađe, apeluje na brzo i neodložno  uključenje čitavog  društva  i predlaže modele za uključenje  društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.
Pozivamo Vas da nam se pridružite,svaka pomoć  je dobrodošla !