Drugu godinu za redom, uz finansijsku podršku kompanije Naftna Industrija Srbije/NIS a.d. Novi Sad realizujemo projekte koji za cilj imaju da približe sport i zdrave stilove života ugroženoj deci i mladima, koji nemaju sredstava ili su fizički udaljeni od sportske infrastrukture u gradu.
Projekt ŠKOLA FER PLEJA pokrenut je zbog  jednostavne i iskrene želje – da se isprazne crne hronike od vesti koje nas svakog leta informišu o izgubljenim mladim životima na rekama i jezerima –  i to samo zbog činjenice što su ugroženoj deci i mladima nedostupne škole plivanja.
Kompanija NIS je prva prihvatila našu ideju i podržala nas finansijskim sredstvima koja su nam omogućila da organizujemo besplatan prevoz, opremu i obuku za naše korisnike. Kasnije su nam se pridružili i sportski centar Čair koji nam je obezbedio maksimalan popust i besplatnu obuku za deo korisnika i opština Pantelej koja je pomagala u prevozu dece. Zahvaljujući njima, kroz ŠKOLU FER PLEJA  je prošlo 67 dece i mladih iz Niša, sela Kamenica, Brenica, Cerje, Donji i Gornji Matejevac, iz doma za decu bez roditeljskog staranja “Duško Radović”, mladi sa invaliditetom iz Domske zajednice i deca ulice iz svratišta. Svi oni su ovladali nezaboravnom veštinom plivanja.
Atmosferu među našim volonterima i duh projekta, možda najbolje oslikava izjava omiljenog dečjeg instruktora – Mlađe:  „..Bilo je neverovatno zadovoljstvo učestvovati u projektu zahvaljujući kojem su dečica, koja su prvog dana iz neznanja u čarapicama pošla na bazen,poslednjeg dana rutinirano plivala i ronila..“ .
Raduju nas najave iz sportskog centra Čair koji planira da nastavi naše aktivnosti i ponudi škole plivanja deci i mladima u okolnim siromašnim opštinama – Gađžin Han, Merošina, Doljevac i Svrljig u saradnji sa tamošnjim rukovodstvima.