Veliki procenat seoske dece (posebno romske nacionalnosti), završava osnovnu školu i ne nastavlja dalje školovanje. Ova deca izlaze iz osnovne škole bez ikakvih praktičnih znanja koja bi im bila od pomoći u kasnijem životu
Radi se o deci koja žive na selu i koja imaju zemlju  a koja će bez škole teško pronaći dobro zaposlenje od koga će moći normalno da žive.
Sagradili smo rasadnik u dvorištu osnovne škole „Stevan Sinđelić“  i napunili ga sadnicama koje su donirali roditelji , ProCredit banka i JKP Mediana – Rasadnik  sa kojim je uspostavljena strateška saradnja za dalju plansku edukaciju dece.
Deca su tokom projekta stekla teorijska znanja a potom su i praktično rasađivala prikupljene sadnice i umnožila ih u rasadniku.
Umnožene sadnice su potom iznešene iz rasadnika i organizovana je akcija oplemenjivanja  javnih površina sopstvenim materjalima…
Škola je dobila jedinstveni kabinet za „primenjenu biologiju“… deca stiču praktična znanja iz rasađivanja i negovanja cveća i ukrasnog bilja…započeta je jednostavna proizvodnja koja često rezultuje „hiperprodukcijom“ sadnica (posebno onih iz semena)  od čega opet na kraju korist ima čitava zajednica.
Projekt je kreirao sistem koji odgovara svim učesnicima i pokrenuo smislena partnerstva koja i danas traju. Zahvaljujući tome, kroz Ekološku radionicu, u školskoj 2013/2014.godini, prolazi šesta generacija dece.  Svaka od njih je realizovala po jednu akciju oplemenjivanja javnih površina sopstvenim sadnicama.
Projekt su podržali BCIF/Balkanski fond za lokalne inicijative Beograd, ProCredit bank, MD Gradnja, JKP Mediana-Rasadnik i brojni roditelji i volonteri iz zajednice.