U okviru projekta Praktična akademija, u četvrtak 3 decembra, potpisan je sporazum o saradnji između Regionalne privredne komore Niš i Univerziteta u Nišu.

Sporazumom, koji su danas potpisali Rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić  i Predsednik Regionalne privredne komore g. Aleksandar Milićević, predviđeno je povezivanje fakulteta sa mikro, malim i srednjim preduzećima i  preduzetnicima na teritoriji Nišavskog okruga.

Saradnja će se konkretno realizovati kroz stručnu praksu studenata u realnoj ekonomiji. Osim konkretnih referenci sa lokalnom privredom, studenti će tokom prakse  steći i primenjiva praktična znanja, koja su od značaja  za rast zapošljivosti i zapošljavanje mladih stručnjaka u lokalnoj privredi.  Praksa je ujedno i prilika za privrednike kojima su potrebni mladi stručnjaci.

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i  prof. dr Miodrag Lazić, upravnik Centra za razvoj karijere studenata i istraživača  pri Univerzitetu u Nišu. Sporazum je deo aktivnosti usmerenih ka jačanju i insitucionalnom povezivanju Centra sa akterima zainteresovanim  za razvoj  prakse i zapošljavanje mladih.

Projekat „Praktična akademija 2020“ realizuje Udruženje za lokalni razvoj Kamenica u okviru programa “Znanjem do posla E2E”.